Etape Bornholm

 

Stor flok HLK´ere løb aflyst Etape Bornholm

Hele 8 HLK´ere + flere familiemedlemmer deltog i et ellers aflyst Etape Bornholm fra mandag den 20. til fredag den 24. juli 2020, i alt en marathon distance på 42,2 km.

Selvom Etapeløbet var aflyst pga. Corona, havde arrangørerne opsat pile og start-/målportal på hver af de fem ruter fra kl. 10-19 mandag-fredag. Der var også sørget for vand undervejs og i mål.  

Især om formiddagen var der meget livlig aktivitet både på ruterne og ved start/mål, og der var ordnede forhold mht. sprit mv. Kæmpe ros til arrangørerne fra Viking Rønne. De overvejer faktisk, om der evt. skal være mulighed for start om formiddagen næste år. Normal starttid er kl. 18.00.

Vi startede hver dag kl. 10.30 og samledes efter løbeturen til en øl/vand ved mål området. Den ene dag hos Lisbeth og Jan, der boede nabo til Restaurant Kadeau tæt ved Dueodde. Frokostbuffet på Kadeau koster 1.200 kr. + drikkevarer, så vi nøjedes med øl/vand i sommerhuset ?.

Etapeløbet består af fem meget forskellige ruter rundt om på Bornholm. Bortset fra sidste etape – en næsten flad 10 km i Rønne – var der høj sol og fint vejr alle dage. Bl.a. i det dybe sand i klitterne på Dueodde om tirsdagen, og ikke mindst bagede solen ned på ”bjergetapen” torsdag, der slutter på toppen ved Hammer Fyr. ”Bakkespurten” de sidste 435 m har en gennemsnitlig stigning på ca. 15 %, hvor en del er på en ujævn sti med sten, grus og rødder. Det er meget underholdende at følge løbere på vej op ad denne stigning. De fleste tager en del af stigningen i gang, og Marianne havde overskud til samtidig at ryste på hovedet ?.

Anders Bonde var så venlig at fungere som ”hjælpe-løber” på flere etaper. Det hjalp bl.a. Marianne´s søn Christian en stor PR på den sidste 10 km i Rønne – han kom ind i 42.54 min, over ét minut hurtigere end hans tidligere tid på 44.00 min!

Jan og Lisbeth gennemførte alle etaper selvom de ikke har løbet meget de seneste måneder pga. henholdsvis Corona og skader.

Trods et meget travlt program med klatring mv. deltog Lone´s mand Brian i de to hårdeste etaper på stranden i Dueodde og kongeetapen til hammer fyr.

Vi sluttede en meget hyggelig løbeuge af med fællesspisning, hvor også Gert og Jørgen Kristensen deltog. De var landet i Rønne Lufthavn fredag eftermiddag i Gert´s privatfly!

Deltagende HLK`ere var Lisbeth og Jan Lyhne, Marianne og Torben Sahlholdt, Kirsten og Frits, Conny Behrendtz samt Anders Bonde. Herudover deltog Christian (Marianne´s søn) og Lone Bak´s mand Brian (2 etaper - Lone løb ikke pga. en skade). Udover at fungere som fotograf til nogle af etaperne, udnyttede Conny´s mand Lars ugen til at holde handicappet vedlige ved at deltage i to golfturneringer onsdag og fredag.

Flere af os har flyttet startnumrene til næste års løb, og vi håber at få følgeskab af flere fra klubben ?.

Related Articles

Vores sponsorer

Herning Kommune
Føtex
Sport24
Sydbank
Newline
Arriva

Norgaard senge4

Image
Asics
PR Rengøring
Jack & Jones
Mediehuset Herningfolkeblad
Fitness World
Henning Jørgen Cykler